טהרה לאחר גרידה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 14/02/11 16:23 י באדר א'

שאלה

שלום רב,

אני עתידה לעבור מחר גרידה (אני לקראת סוף שבוע 9). העובר הפסיק להתפתח בשבוע שישי ולא היה נראה דופק. איך עליי לנהוג לאחר הגרידה? גם במקרה שיהיו דימומים וגם במקרה שלא יהיו?

תודה רבה.

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב, מקוה שהמידע רלוונטי

א. הפלה של ולד לאחר ארבעים יום מטמאה טומאת לידה. (שבוע תשיעי הוא ודאי לאחר ארבעים יום).
משמעות הדבר, שמרגע הגרידה יש למנות שבועיים - אם הולד היה נקבה או אם לא ידוע מין הולד. או שבוע אם ידוע שהולד היה זכר. אח"כ לעשות הפסק טהרה, שבעה נקיים וטבילה.
כל זה הוא בין אם יש דימום ובין אם אין.

ב. אם יש דימום, אזי צריך לחכות להפסקת הדימום ואז לעשות הפסק טהרה, נקיים וטבילה.

ג. המאוחר מבין השניים קובע. כלומר, אם הדימום ממשיך (מעבר לשבוע או שבועיים) מתעלמים מהוראה א'. אם אין דימום או שהוא היה קצר והפסיק לפני תום הימים שבהוראה א' אז מתעלמים מהוראה ב'.

שתדעי בשורות טובות

כל טוב