טבעת נישואין

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 22/11/15 08:57 י בכסלו התשעו

שאלה

10332# האם בנטילת ידיים נדרש להוציא את טבעת הנישואין? השאלה רלוונטית לכל סוגי נטילות הידיים (שחרית, לפני מזון, לפני אשר יצר וכו')

תשובה

אם מידי פעם בעלת הטבעת מורידה אותה (הדוגמא הקלסית היא כשהיא לשה בצק, אבל גם אם היא מורידה אותה בשל סיבה אחרת) אזי הטבעת מהווה חציצה בנטילה וצריכה להוריד אותה.
אם היא לא מורידה את הטבעת, אזי אין צורך להורידה קודם הנטילה.

במקרה שבו אי אפשר להוריד את הטבעת כי האצבע התנפחה, או אם חוששים שהיא תלך לאיבוד. אז אפשר לשפוך רביעית מים על היד, להזיז את הטבעת קצת הצידה ולשפוך שוב רביעית מים על היד באופן שיכלול את החלק שהיה קודם מכוסה.