טבילה בקור, חטא או מצווה?

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 31/01/11 11:50 כו בשבט התשעא

שאלה

שלום,

אני זמן רב טובל במי הכנרת, גם בקיץ וגם בחורף. בחורף ההרגשה היא נהדרת כי זו טבילה בכנרת מעבר לשבירת המידות של מים קרים, אני גם מאמין שזה בריא.

תמיד יצאתי בהרגשה טובה מאוד וחשתי שהמים מתקנים בי.

לאחרונה פגשתי אדם דתי, שאמר לי שזה לא רק שזה לא מצווה או קידוש השם אלא שזה חטא שכן אני מכניס עצמי למקום סכנה.[ התקררות וכולי..]

מעולם הטבילה לא הזיקה לי

ואני מאד רוצה לטבול בכנרת ולא במקווה.

האם זה אסור?

תשובה

שלום

ראשית, בעקרון צודק אותו יהודי שאין מצוה לסכן עצמך אפילו בשביל קיום מצוות, קל וחומר כדי לקיים חומרות. שכן רק על שפיכות דמים, עבודה זרה וגילוי עריות מוסרים את הנפש.

לכן אין להסתכן בשום אופן בטבילה במקום בו יש חשש טביעה.
אך לגבי צינון, אינני יודע אם היהודי המבקר צודק.
כאן צריך כל אדם לשער בעצמו מה נכון וראוי עבורו.

אם סבתא שלי חושבת שללכת בלי סודר יגרום לי להצטנן, זה לא אומר שהיא צודקת (זה בעיקר אומר שקר לה). רק האדם עצמו יכול לשער מה מסכן את בריאותו ומה להפך עושה לו רק טוב. ישנם אנשים שחשיפה מועטת לאויר הקר תסכן אותם בשפעת חמורה, ויש צוללנים השוחים כל יום כולל ימי החורף, ולא נראה שהדבר פגע בבריאותם.

בקיצור, תחליט לבד מה מסכן אותך ומה טוב לך (תתיעץ עם רופא אם אתה לא בטוח), אח"כ אם ברור לך שהדבר לא מסכן אותך המשך במנהגך, וחוש טוב עם כך.

כל טוב