טבילה ביום שישי הקרוב- די דחוף..

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 20/08/07 12:14 ו באלול התשסז

שאלה

שלום,

אני נשואה טרייה. התייעצתי באחד הפורומים לגבי טבילה ביום שישי.

הבנתי שיש לטבול לאחר צאת הכוכבים, ושעלי להגיע ברגל (מן הסתם)

שאלתי היא, היות ומדובר בהליכה של לפחות חצי שעה, ורציתי להספיק להגיע לבית חזרה לארוחת שבת עם בעלי, האם יש לי אפשרות לטבול לפני השבת?

תודה מראש,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
על הטבילה להיות לאחר צאת הכוכבים, הזמן המינמלי שניתן להקל בו הוא 18 דקות לאחר השקיעה שזה בערך ב 1935 בשבת הקרובה.
אם מקדימים לעשות את ההכנות ביום שישי וטובלים מיד כשאפשר ניתן להגיע הביתה די מוקדם, יש לציין שברוב בתי הכנסת מתחילים להתפלל ערבית רק ב1945 ולעיתים מאוחר יותר והאנשים שבים הביתה בערך ב שמונה ורבע/וחצי.
ברוב המקוואות הבלניות מגיעות למקום לאחר שהן עצמן הדליקו נרות שבת ומימלא המקווה רק נפתח בזמו הזה.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן