חתונה רפורמית2

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 20/07/03 07:18 כ בתמוז התשסג

שאלה

בת דודה שלי מתכוונת להיתחתן חתונה רפורמית השאלה היא האים מותר להישתתף בכלל בחתונה כזו? ואם לא האים יש אפשרות להגיע אחרי החופה ושזה יפתןר את הבעיה? בהתחשב שזה דודה מאוד קרובה וניראה לי שכל הדודים(שהם חילוניים) יפגעו(וכנראה גם אבא שלי שהכלה היא אחינית שלו)?

תשובה

שלום רב.
אמנם הרפורמים הם יהודים, וצריך להתפלל שיחזרו בתשובה. אבל על כל פנים אסור באיסור חמור ללכת לחתונה רפורמית לא לחתונה ולא לאחר החתונה, לא בחופה ולא לאחר החופה.
כיוון, שבכל הדורות הקפידו כל היהודים לעשות חתונה כדת משה וישראל. וגם בארצנו הקדושה מקפידים כל היהודים לעשות חופה וקידושין כדת משה וישראל. הרפורמים עושים חופה שאינה כדת משה וישראל, וכך עוקרים את המשך התורה מעם ישראל.

לכן גם אם אנשים ייפגעו אסור ללכת לשם וצריך להגיד גם להוריך לא ללכת לחתונה כזאת!

בברכה,
צבי קוסטינר.