חתונה בספירת העומר לעדות השונות.

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/04/18 22:12 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

אני ובן זוגי מעוניינים להתחתן בתחילת חודש יוני 2008. הוא אשכנזי ואני חצי חצי, אבל שנינו חילונים. הבנתי שיש בעיה לאשכנזים להתחתן בספירת העומר (עד חג שבועות שיוצא ב-9.6) אלא אם כן זה ראש חודש. האם צדקתי? ולכן עלינו להתחתן רק ב-4.6 שהוא ראש חודש סיוון? או רק אחרי חג שבועות? או שלאשכנזים שלא מקפידים מותר להתחתן בספירת העומר?

שאלה נוספת: האם הכלה יכולה לתת טבעת לחתן מיד אחרי שהוא נותן לה טבעת? או שחייבים לדחות זאת לשלב אחר של הטקס?

עוד שאלה: האם הינומה היא חובה? או שניתן לוותר על כך? ואם לא, מדוע היא חובה?

תודה וחג שמח,

ל'

תשובה

לשואלת ובן זוגה שלום רב.

1. בד"כ מנהגי החתונה נקבעים על פי החתן.

ספרדים אינם מתחתנים עד ל"ג בעומר (השנה זה 23 במאי). השנה יכולים הספרדים להתחתן מכ´ באייר (25.5).

אצל האשכנזים יש מנהגים שונים. יש שמתחתנים מל"ג בעומר (22.5 בלילה) ואילך. יש שלא מתחתנים מר"ח אייר ועד שבועות(6.5-9.6) ויש שתחתנים מר"ח סיון ואילך (4.6). אם אין במשפחתכם מנהג ברור, אפשר להקל מל"ג בעומר ואילך. אבל בכל מקרה צריך לברר מראש ברבנות שבה אתם עומדים להרשם עוד לפני שאתם נרשמים, מה הכללים הנהוגים אצלם.

2. נתינת טבעת מהאישה לאיש היא מנהג נוצרי במקורו. ביהדות רק הבעל נותן לאישה טבעת במהלך הטקס, ואנו איננו נוהגים להכניס מנהגים נוצריים לטקס.

3. יש מקילים ומאפשרים במקרים מסויימים לוותר על הינומא. לשם כך תצטרכו להתייעץ עם הרב שיערוך לכם את החופה. ילד עם זה, אני חייב לציין שלדעתי כיסוי ההינומא הוא אחד הרגעים המרגשים ביותר בחופה ואינני מבין את הרצון לוותר עליו.

בברכה

אפי קיציס

לשימושכם לוח ספירת העומר