חשיבותו של ל''ג בעומר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 24/04/18 14:55 ט באייר התשעח

שאלה

בס"ד ובהשתדלותנו

שלום לכבוד הרב.

רצתי להבין -

1.מהי משמעותו של ל"ג בעומר

2.למה חוגגים אותו

3.ועושים מדורות.

4.האם יש עניין לשבת סביב המדורה עד שעה מאוחרת? בחברה מעורבת?

5. והאם יש ליום הלכות מיוחדות?

תודה מראש.

תשובה

1.ל"ג בעומר, הוא היום בו פסקו מלמות תלמידי ר' עקיבא, ולכן הפך ליום טוב.

2.ל"ג בעומר הוא יום פטירתו של ר' שמעון בר יוחי, לפי המסורת, ור' שמעון בקש שיום גדול זה יהיה יומא דהילולא, ולכן רבים עולים על ציונו אשר במירון.

3.למדורות יש כמה טעמים, אחד מהם: ר' עקיבא ותלמידיו היו שותפים במרד הגדול נגד שלטון הרומאים בארץ ישראל, והעברת מסרים נעשתה אז ע"י מדורות. ועוד טעמים רבים לכך הקשורים גם בהילולא על קברו של ר' שמעון בר יוחי במירון, ששם מדליקים מדורה גדולה על ציונו, ויש המבעירים בגדים יקרים...

4.אין עניין לשבת סביב מדורות עד השעות הקטנות של הלילה, או עד הבוקר. יש עניין לקרוא פרקים מהזוהר, או לשמוע שעורי תורה העוסקים בדברים הקשורים לל"ג בעומר, לספירת העומר והכנה לחג השבועות.

5.ביום זה אין אומרים "תחנון", (גם במנחה שלפניו), אשכנזים מסתפרים כבר ביום ל"ג בעומר, ספרדים מסתפרים רק ביום ל"ד. וכן לגבי נישואין.