חנוכה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 24/11/02 08:28 יט בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום

מה דינן של ברכות הדלקת נרות-חנוכה אשר נאמרות במהלך יום-העבודה במסיבה לקראת חנוכה??

תשובה

שלום לשואל!

נרות חנוכה בברכה מדליקין בשני מקומות בבתים ובבתי כנסיות.
ועיקר החיוב הוא להדליק בבית.
ולמעשה גם מדליקין בבית הכנסת (כפי שכתב השו"ע בסימן תרע"א ז') וגם מברכים בבית הכנסת כפי שכתב הבית יוסף שם משֶם הריב"ש.
ואמנם הסברה נותנת שכשם שמברכים בבית הכנסת משום פרסום הנס כך היה מקום לברך בכל כינוס כמו מסיבת חנוכה ציבורית במקום עבודה וכדומה, אך יש פוסקים הסבורים שמברכים דווקא בבית הכנסת ואין להוסיף ולברך במקום אחר.

אולם, ברור ופשוט שטוב ויפה המנהג להדליק בכל מסיבה ציבורית שהיא בין ביום ובין בלילה. וישירו "הנרות הללו" ו"מעוז צור"
ומכל מקום אם עושים מסיבה בלילה ומישהו קם וברך אפשר לשמוע ולענות אמן כי יש בזה פרסום הנס ואולי יש מישהו שם שחלילה לא מדליק בביתו.
וכך נתפשט המנהג להדליק במסיבות וארועים רבים בחנוכה לפרסם את הנס.