חינוך ילדים

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 28/10/16 11:35 כו בתשרי התשעז

שאלה

לכבוד הרב לבנון.

בננו המתוק בן השנתיים וחצי עושה לנו חיים מעניינים בערבים.

הוא מסרב ללכת לישון,בכל תוקף. ומסכים לישון רק בחדר השינה שלנו, או בספה בסלון, דבר שאנחנו לא מסכימים בכלל. (מעט פרטיות!)

למדנו מעט את תורת הרב בחינוך ילדים, על ילד צומי וילד כח. ילדנו לפי דעתנו משויך לילד צומי, אבל גם המאמצים להתעלם ממנו לגמרי לא עוזרים, (הוא מתיישב עלינו, או מציק לאחותו הקטנה) וגם שאנחנו מנסים את שיטת ילד הכח, לא להגיד לו כלום, זה לא עוזר. ברור לנו שהוא ילד טוב שכל מטרתו זה לקבל תשומת לב מההורים. אנחנו אבל כבר ממש אובדי עצות ולא יודעים כבר מה לעשות,לצערי אני כבר מגיע למצב שאני מחזיר אותו לישון בלול (שם מגן מיטה שחוסם אותו) ורק כך הוא נרדם אחרי שעה של בכי היסטרי במיטה. נשמח לקבל הדרכה מהרב..תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
לפי התיאור הוא ילד כח.
התגובה, העברת אחריות אליו.
א.לא לתת הוראות,כמו: לך לישון במטה שלך! אלא: אצלנו בבית ילד ישן במיטה שלו.
ב. להודיע שזמן השינה הגיע. מרגע זה, מבחינתכם הוא ישן.
ג. אם הוא בסלון וכד', ועושה רעש, אבא שואל את אמא בבהלה: מי נכנס לסלון שלנו? אולי זה כבשה, או עז שנכנסה הביתה... הילד צועק, לא, זה אני... התשובה: אוי ואבוי, העזה אומרת שהיא מוישלה, אבל זה לא יכול להיות, כי מוישלה במיטה שלו. אבא ואמא מחליטים לברוח מהבית, מפני העז...
מוישלה ממשיך לומר, זה אני. התשובה: לא, אתה ישן במיטה שלך, זה עזה שנכנסה... ואז לאפשר לו לצאת איתכם, לברוח יחד מהעיזה...

המטרה: להבהיר לו, שהוא גורם לכם לצחוק, ולא לכעוס על התנהלותו.

פעמיים של הצגה כזאת, והוא יישן שנת ישרים...
ברכה והצלחה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן