חזנות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 23/06/04 10:56 ד בתמוז התשסד

שאלה

כבוד הרב

מידי פעם מבקשים ממני לעלות חזן.

כשאני אומר בקול סיום של קטע אני צריך לחזור עליו אחרי שסיימתי אותו בעצמי, או לומר בקול את סיומו המקורי?

וכשאני מוציא ספר תורה, האם אני צריך לעמוד כשפני לכיוון הארון או הקהל?

בנוסף לכל אני גם שמאלי (בבקשה לא להשתמש ב'איטר') וכשאני מגביה את ספר התורה לא נוח לי להשעין אותו על יד ימין, בגלל התפילין.

שאלתי היא האם ומדוע צריך להשעין את הספר על יד ימין, והאם מותר לי להשעינו על יד שמאל?

תודה רבה

תשובה

שלום רב:
א. יש לסיים את הפסוק המקורי ואין לחזור פעמיים.
ב. כשאומרים גדלו יש לעמוד בכיוון הארון.
ג. למרות שאתה שמאלי יש להשעין את הספר תורה על יד ימין מצד כבוד ס"ת כמו עיין שו"ע סימן קיא' סעיף ב' ובמשנה ברורה ס"ק ד'.
מיכאל ברום.