חוק לישראל - עזרה

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 19/09/14 11:15 כד באלול התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

עקב הפרשה המחוברת השבת (ניצבים - וילך) בדקתי על ההלכות של חוק לישראל והתבלבלתי לגמרי!

כל יום אני קורא את החוק לישראל של אותו היום (תורה - שניים מקרא ואחד תרגום, נביאים - אחד מקרא ואחד תרגום, כתובים - אחד מקרא ואחד תרגום, לאחר מכן משנה, גמרא, זוהר, הלכה ומוסר) עד כאן הכול מצוין!

הבעיה מתחילה ביום חמישי בערב ושישי, יש קריאה לליל שישי (כ"ו פסוקים) - הבנתי שצריך לקרוא אותם אחד מקרא בלבד, ועדיף אחרי חצות הלילה (רק אם אנוס אפשר לפני) ולאחר הכ"ו פסוקים יש את יתר הפרשה שזה כבר ביום שישי עצמו...

מישהו אמר לי שביום שישי צריך לחזור על כל הפרשה מההתחלה ועד הסוף? אז מה עושים? קוראים פעמיים את השניים מקרא ואחד תרגום של כל הפרשה?

הכוונה היא כל יום את הכמה פסוקים האלה ולאחר מכן את ה כ"ו פסוקים ולאחר מכן את יתר הפרשה, כל הפרשה שניים מקרא ואחד תרגום?

או מספיק רק פעם אחת שמחולק לפי ימים?

תודה רבה כבוד הרב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן