חג שני לישראלים בחו''ל

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 10/03/10 10:55 כד באדר התשע

שאלה

שלום,

אחותי נמצאת בשנת שירות לאומי בארה"ב. דעתה לחזור לארץ בסוף השנה.

האם היא מחוייבת בשמירת יום טוב שני של גלויות?

אם כל העניין הוא מראית עין - האם יציאה מהבית בשעת בוקר מוקדמת אל מקום שאין בו יהודים פותרת את הבעיה?

תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה!

אחותך לא מחוייבת ביום טוב שני של גלויות. ברם ע"פ הדין המבואר בגמ' בנדרים פא ע"ב "דברים המותרים ואחרים נהגו בהן איסור אי אתה רשאי לנהוג בהן היתר כדי לבטלן" אסור לה לנהוג כיום חול בפרהסיא במקום שיש בו יהודים. לכן בבית היא לא חייבת ביום טוב שני כאשר אף אחד מהמקומיים לא רואה אותה וגם במקום המרוחק ממגורי יהודים היא לא חייבת ביום טוב שני.

בברכה,

חיים דב בריסק