חבירות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 12/08/07 02:11 כח באב התשסז

שאלה

אמ..אני דתיה וגם אני ההיתי חילוניה אבא של חילוני אמא שלי דתיה התגרשו ואני דתיה ברוך ה' יחסית טוב לבנות החילוניות אני לובשת חולצות עד המרפק יענו מכסה תמרפק ואני יוצאת לעיר ולקניונים וכאלה ואני נראת טוב כאילו הרבה בנים מתחילים איתי ונורא קשה לי והשאלה אם יש לי חבר ואני שומרת נגיעה ואנחנו פשוט חברים בלי נגיעות מה הבעיה פה?

אבל אני יודעת בלי נדר בע"זה שכל החיים אני ישאר דתיה אבל קשה לי שלא יהיה לי חברר אם אני אוהבת משהו רק תאופי שלו אפילו שאני נמשכת אליו מה אני יעשה ילך לרב מכובד "שמע לא יכולה אני רוצה חבר" לא מכובד נשמע לי..

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

אם מטרת החברות היא על מנת בשלב מאוחר יותר להקים משפחה ביחד, הדבר חיובי והוא מצוה. היא המטרה היא הנאה, גם אם שומרים נגיעה, ואם אתם מצליחים אני מחזק את ידיכם, כל הכבוד, אבל הדבר לא טוב לנפש, לקיים חברות ללא מטרת נישואין, ואתם עלולים להגיע גם לבעיות הלכתיות.

בברכה

בניהו ברונר