חבילה מהדואר אשר עסקתה בוטלה והושב הכסף

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 11/10/15 07:58 כח בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב,

הזמנו מאתר באינטרנט (CHINA BUY)טלפון נייד לפני כארבעה חודשים וחצי.

המשלוח התעכב והתעכב ולפני כחודש וחצי פנינו לחברה וביקשנו לבטל את העסקה שנערכה דרך PAYPAL. בתיאום עם PAYPAL העסקה בוטלה והכסף הוחזר לנו (יש לנו הפסד כספי מביטול העיסקה בעקבות עמלת שערי המרה).

במשך כל זמן העיכוב טענה החברה כי הטלפון צריך להגיע ממש עכשיו וכבר נמצא בארץ ועוד טענות שונות, דבר אשר התברר כל פעם כלא נכון.

יש לציין כי בעקבות אי הגעת הטלפון זמן כה רב נגרמה לי עוגמת נפש רבה שכן היה עלי להשתמש בטלפון ישן ותקול..במהלך החודשים הללו גם טסנו לחו"ל ובעקבות הבטחת החברה שהטלפון יגיע לא רכשנו טלפון במחיר מוזל ב-DUTY FREE.

כמו כן, בינתיים מחירו של הטלפון ירד בכ-20%.

להפתעתנו, קיבלנו בשבוע שעבר הודעה מהדואר כי הטלפון הגיע ועלינו לשלם מכס על מנת לשחררו.

שאלתי היא מה הדין-האם מותר לי לשלם את עמלת המכס ולקחת את הטלפון מהדואר למרות שהכסף הושב לי ע"י PAYPAL (בניכוי עמלת המרת מטבע)?

תשובה

אם אתה לוקח את הטלפון, עליך לשלם. בד בבד אתה יכול לבקש הנחה או החזר מסויים בשל עוגמת הנפש שנגרמה, אבל אם אתה מחליט לקחת את הטלפון - הדבר מהווה אינדיקציה שאתה מסכים למקח ולכן עליך לשלם.