זלזול בתלמידי חכמים

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/04/20 15:22 ל בניסן התשפ

שאלה

שלום

קראתי את תשובותיו של הרב שמואל לאיהו לשאלות על הרב עובדיה יוסף. הרב ענה דיבר עליו כאילו הוא אשם ממש בסכסוך עם הפלשתינים.

לדעתי זה נראה שיש בזה הרבה מניעים פוליטיים אחרי הסכסוף שהיה לאביו עם הרב עובדיה יוסף.

מה דעתך בנושא?? האם אין פה זלזול בתלמיד חכם שעלול לגרום לחילול ה'?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

קראתי את שאלתך בעיון רב. אין לי רצון ואין לי יכולת להכניס קטן שכמוני לתוך מחלוקת שיש לה צדדים רבים.

אני מרגיש שיש שתי שאלות יסודיות שאיתן צריך להתמודד:

- האחת - מהותית. היא נוגעת לשאלת המחלוקת. אף שהאתר הוא אתר של הציונות הדתית ויש צורך להשמיע בו עמדה רוחנית ברורה, עדיין יש מקום להסתפק בשאלת ההתיחסות למהות המחלוקת ומקומה בחיינו.

השניה - נוגעת לענין החינוכי, בעיק כשמדובר באתר שאליו נחשפים בני נוער. אינני חושב שריבוי התשובות בעניין זה כמו גם חדות וחריפות הדברים מוסיפה ליראת השמים של הקוראים, אף שכשלעצמי, ובקטנותי אני מסכים עם הטענה המרכזית שהרב עובדיה יכל למנוע, או לכל הפחות לעכב, חלק גדול מהאסונות שמתרגשים עלינו.מכאן ועד האשמתו ל הרב יוסף בתוצאות או לחילופין פסילת כל פסיקותיו אכן המרחק גדול ולא לי להכריע בכגון אלה אף שלא הייתי בוחר להתבטא ברבים בדרך זו.

יש עוד שאלות רבות המטרידות אותי כתוצאה מהמחלוקת הזו.

מה שברור לי שדוקא בימים קשים אלה עלינו להרבות באחדות, ומי כגדולי הדור להיות אות ומופת בחזון זה?

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן