זיווג..

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/09/14 20:56 ט באלול התשעד

שאלה

לכבוד הרב, שלום

אומרים שזיווגו של אדם נקבע לפני לידתו,

ואני מוכרחה לשאול- מה קורה במצב שבו ח"ו אדם מת לפני שהכיר את זיווגו? מה קורה עם האישה שהייתה אמורה להיות מיועדת לו? ה' נותן לה להתחתן עם מישהו אחר שהוא כבייכול דומה ומספיק קרוב למי שהיה אמור להיות מיועד לה? כאילו היא סוג ב' ומגיע לה סוג ב'...??

וגם, איך אפשר לדעת לפני שמתחתנים אם זה 100% הזיווג המיועד ?

יש אנשים שלא זוכים לזיווג האמיתי שלהם? למה זה קורה? איזה חטא מביא את האדם לדבר כזה?

תשובה

שלום לך.
אולי מי שמת ברווקותו, הזיווג שלו מתה גם היא?.... ואולי לא קבעו לו בכלל זיווג כי ידעו שימות בגיל צעיר?....
ובאמת, לא מודיעים לאדם מה הוא הזיווג שלו, ובכל זאת, דורשים ממנו להתחתן. (ואולי יש מקום לשאול את הקב"ה: מה אתה רוצה מהאדם? איך אתה מצווה עליו לשאת אישה, כאשר אינו יכול לדעת אם זו המיועדת לו?....!!!)
ובכן, לא חטאים מונעים מהאדם לדעת את זיווגו, אלא הרצון של הקב"ה שהאדם יתפקד בעולם הזה בלי לדעת מה העתיד טומן בחובו. לא כמה שנים יחיה, לא מי היא בת זוגו, לא מה יהיה עם ילדיו, לא באיזה מקום הוא "צריך" לגור, לא באיזו עבודה לבחור וכו' וכו'.
בתורה זה כתוב בצורה פשוטה "תמים תהיה עם ה' א-לוקיך", ואסור לשאול בכל מיני ידענים למיניהם מה לעשות, עם מי להתחתן וכו'. זה בדיוק מה שהקב"ה רוצה מאיתנו: שנאמין גם בעצמנו, ובכוחנו להתמודד עם "בעיות" כאלה ואחרות...