זוגיות - כשהבחור לא יודע מי אביו

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/01/19 23:25 יא בשבט התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני יוצאת עם בחור תקופה ולאט לאט אנחנו יותר נפתחים אחד לשני.

אני ידעתי שהבחור היה באומנה אבל לא ידעתי מה היה עברו והוא לאט לאט נפתח אלי.

במפגש האחרון הוא סיפר לי שאביו ואמו הביולוגיים לא היו נשואים. האמא יהודייה והוא בקשר איתה והוא כרגע גם לא יודע מי האבא הוא בתהליכי חיפוש. הוא לא יודע אם הוא יהודי או לא, ומה הסיפור כ''כ.(בתעודת זהות לא רשום את שם האבא. זה לא רשום במשרד הפנים).

השאלה היא מה עושים במצב כזה?

אנחנו ממש קשורים אחד לשני ורוצים להתחתן. אבל פתאום נרתעתי שגיליתי שההורים שלו לא היו נשואים והוא אפילו לא יודע מי האבא.

אשמח לתשובה, תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

שמחתי לשמוע שטוב לך עם הבחור שאת נפגשת אתו.

לגבי ההתלבטות שלך אם להמשיך את הקשר עם הבחור מכיוון שהוריו לא חיו יחד, זו אכן שאלה חשובה.

אינני מכיר אותך, ולא את הבחור, ואין ספק שההכרות האישית היא משמעותית מבחינות שונות.

ובכל אופן, לפי איך שאת מתארת את המציאות, שטוב לכם יחד, אינני חושב שאת צריכה לבטל את הקשר ביניכם.

מה שעשו הוריו זה פחות רלוונטי לגביכם. עיקר השאלה היא שאת יודעת שהוא יהודי (ולברר שהוא אינו ממזר חלילה).

מה שיותר חשוב בבחינת הזוגיות, שתבחני היטב את היציבות הנפשית של הבחור ואת היכולת שלו להיות בן זוג טוב, והביטחון שלך שהוא מסוגל להנהיג משפחה.

עיקר העניין שהוא אדם טוב לסביבה, בעל מידות טובות, וירא שמים.

אם את חשה שהבחור יציב נפשית לחלוטין, ולא נפגע במשך השנים מהמשפחות שעבר בהם, וגדל בבריאות נפשית מכל הבחינות, אינני חושב שיש עילה לבטל את הקשר הטוב שקיים ביניכם.

ובכל אופן, ממליץ מאוד להתייעץ עם אנשים שמכירים אותו במשך השנים, ואנשים שמכירים אותך.

כמובן, שבדרך כלל טוב להתייעץ עם ההורים (שלך) שאולי יצליחו לראות את הדברים במבט נוסף.

בברכת הצלחה רבה,

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן