זוגיות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/09/13 10:44 יג בתשרי התשעד

שאלה

שלום,

הנני נמצאת בתחילה של היכרות,מבחינה שיכלית,ישנה התאמה,כלומר הבחור בריא,עובד,יש מציאת חן ומשיכה חיצונית חזקה וגם משיכה ריגשית הדדית,אבל הבחור מגיע מרקע שונה,כלומר הוא עם חום ריגשי קצת קר ואני בעלת מזג חם וחום ריגשי חם יותר ואני מרגישה שזה משהו שמפריע לי במערכת הזאת,ויותר מזה אני לא משוחחררת כי אני פוחדת שזה משהו שיכול להפיל את הקשר, ואני עלולה להיפגע, האם זה אומר שאנחנו לא מתאימים ז"א האם זה מראה שכדאי לוותר על הקשר?

אשמח לתשובה מלומדת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מדבריך עולה כי הקשר בבסיסו מתאים אלא שישנו פער מסוים בעניין ה'חום הרגשי'. כתוצאה מבעיה זו נגררת בעיה נוספת אצלך שאת חוששת מכשלון.

הבה נתחיל מהסוף. מי שלא מנסה לא נפגע. אך מי שלא מנסה גם לא מצליח. לאמור, ייתכן ויש אמת בחששותיך שהרי קשר אמיתי ועמוק שנוצר כואב כאשר הוא נגמר. אולם, זוג המבקש לבנות בית לכל החיים חייב להיפתח זה לזו ולתת לרגשותיו להיפתח. אמנם, בדרך לבניין הבית אנו חווים חוויות של כשלון ושל החמצה לפעמים, אך חייבים לצעוד בדרך הזו מתוך אמונה שהקב"ה בסופו של דבר יפגיש אותנו עם מי שמתאים לנו.

לגבי הפער ברגשות - קודם כל צריך להבין שלא כל פער בין בני הזוג הוא עילה לסיום הקשר. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא עד כמה הפער הזה יורד לשורש הקשר ביניכם. לאמור, אם זה פער מסוים שאת מסוגלת להכיל או לחלופין בשיחה פתוחה עם בן הזוג הוא מסוגל לנסות לגשר עליו אז אין סיבה להפסיק את הקשר.
בהקשר זה צריך להבין שכל בן אדם הוא יצור שונה ולפיכך הזוג המושלם הוא לא הזוג שכל התכונות שלהם מתמזגות זו עם זו בשלמות, אלא זה הזוג שיודע לדבר על מה שמפריע לו, להתמודד, להכיל, לגשר ולתקן את הפערים.
לעומת כל זאת, אם מדובר בפער מאוד משמעותי הפוגע בעצם יצירת השיח ביניכם ויוצר אינטרקציה בעייתית אז אכן יש מקום לסיים את הקשר.

אינני מכיר את הנפשות הפועלות ולפיכך לא ניתן לתת תשובה ברורה באמצעות השו"ת. עם זאת, על פניו מן האמור נראה שיש מקום לתת לקשר הזה סיכוי אמיתי ורק לאחר מיצוי האפשרות של התמודדדות עם הפער לחשוב על סיום הקשר.

בברכה,
אביאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן