ובכל זאת - להדריך וללמוד

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 28/02/02 17:02 טז באדר התשסב

שאלה

בהמשך לשאלה על לימוד וישיבה, אני מזדהה לחלוטין עם כותב השאלה הקודמת.

אבל הרב לא ענה, לעניות דעתי, במקום?

ולכן אדגיש: ומה אם אין בעיית צניעות?

האם הבעיה היחידה היא צניעות? אז מה הקשר ללימוד?

תשובה

נראה שהתשובה לא הובנה כראוי.

על השאלה האם הדרכה בסניפים פוגעת בצמיחתו של תלמיד חכם, התשובה היא שלהיפך, הדרכה, נטילת אחריות, העמקה בתכנים לצורך העברתם בסניפים וכדו', לא כדבר יומיומי אלא מדי פעם, כאשר המדריך חוזר לשבת וכדו' - כל אלו יכולים להיות לברכה, לסייע בפיתוח אישיות בוגרת ואחראית ולגדל ולרומם אותה למעלה למעלה.

למעשה, במציאות הקיימת כיום בסניפים, קשה למצוא הזדמנות לכך בגלל החברה המעורבת. כאשר מדובר בחברה נפרדת, ואין קשר עם בנות, יכול הדבר להוסיף אם הוא נעשה במינון הנכון.