התנדבות במד"א

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/10/02 10:11 טז בחשון התשסג

שאלה

שלום!

אני מתנדבת במד"א ת"א.

החברה שאני נמצאת (מתנדבים נוספים הם גם דתיים ) אני מאוד שומרת על הרמה הדתית במיוחד בזמן המשמרות. השאלה שלי האם אני יכולה להתנדב במשך 8 שעות רצופות כל משמרת עם בנים?

תשובה

שלום לך מתנדבת יקרה .

הנני מעריך ומוקיר את מתנדבי מד'א בכל אתר ואתר , היי ברוכה .
ומה גם שאת מעלה את הרמה הרוחנית אשרייך וטוב לך .

אני מכיר מתנדבים רבים וגם מבין למה את שואלת , כי אכן יש מקום לשאלה זו .
ובהחלט די תלוי היכן את מתנדבת ומהי האוירה הכללית .

את הרי יודעת שהמצאות מתנדבים ומתנדבות במפעל רגיש כמו מד'א בשעות שאינן שעות היא דורשת רמה רוחנית גבוהה ויש להשגיח על עצמך ביותר .

אינני מבין מהי המשמעות המעשית של שמונה שעות , יתכן וזה זמן רב , וקשה לשמור על הרמה , ולא להכשל , ומה גם שיש משמרות ביום ויש משמרות בלילה .

אני חש משאלתך ששמונה שעות , זה זמן גבולי או מסוכן .

לכן , סמכי על הרגשתך , כנראה שאת מרגישה שיש עם זה בעיה ועל כן מנעי עצמך מתורנות ארוכה , לכי על מחצה שליש או רביע , ודאגי לכך שתהיינה עוד בנות אם אפשר .
בהצלחה רבה
שתהיו בריאים עם כלל ישראל אמן .