התייעצות

חדשות כיפה הרב משה קליין 30/01/02 17:04 יז בשבט התשסב

שאלה

שמי בדוי.

אני נפגשת כבר למעלה משלשה חדשים עם בחור מישיבה גבוהה, הבחור עדיין לא עשה צבא.

כאשר החלטנו להתארס, הוא היה צריך פתאום זמן, וזה לאחר שכבר החלטנו ללכת לבדיקות התאמה גנטיות. (אני תולה את ההססנות הזו בחסרון בשרות הצבאי, האמנם?)

עכשיו הוא כבר סו"ס רוצה אבל לי כרגע קשה מאוד להחליט, התלבטתי עם עצמי (כי רק את עצמי יש לי, אין לי מילה עם הורי בענינים כאלו), האם ללכת לשאול רק מקובל או אולי כבוד הרב יכול לייעץ לי אפילו שהדבר קשה להעשות כך, כשברור שאינך מכיר לא אותי ולא את המקרה, וכל מקרה לגופו, מ"מ באופן כללי, כדאי סיפורים כגון אלו לחתוך וזהו, או שיש ענין להמשיך עוד

מצפה לתשובה דחוף

לאומית - שם בדוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מבין אני היטב כל הססנות הנוגעת להחלטה בענין חשוב ומהותי זה כאשר מדובר כאן בקשר של קימא לבנין עדי עד.
הססנות אינה נוגעת לאי הליכה לצבא, הססנות יכולה להתגלות מאין סוף סיבות רגשיות, שכליות, מסגרתיות ועוד. והראיה, שגם את, לאחר שהוא החליט, מהססת.
דומני שרב מקובל אינו הפתרון. עלייך לחשב דרכייך בתבונה, להקשיב לקול הבוקע מתוכך (ואולי להיוועץ גם בהורייך - שהרי בטובתך הם רוצים), ואף לשוחח עם הבחור ולהבין את לבטיו ומשמעותם. תפילה אף היא בגדר הנצרך. שהרי הגמרא במסכת ברכות לימדה אותנו "על כן יתפלל כל חסיד אליך לעת מצוא" זה הענין של מצא אישה מצא טוב.
תפילה זכה, הקשבה להמיות הלב, העמדת הנתונים אלה מול אלה, היוועצות באנשים קרובים ואוהבים - כל אלה יכולים ליתן תמונת מצב שלמה.
והעיקר אמונה בו יתברך המכונן מצעדי איש, שהרי "אם ה' לא יבנה בית שוא עמלו בונים בו".

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן