התייעצות חשובה

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 20/05/14 09:35 כ באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה שנתיים ולפני 8 חודשים ילדתי את בני הבכור. ביני ובין בעלי יש מדי פעם ריבים ומחלוקות ואני תפסתי אותו משקר לי לא פעם ולא פעמיים בדברים חשובים והוא תמיד מכחיש למרות שאני יודעת בודאות מוחלטת שהוא משקר. אני ממש מתביישת בכך ולפעמים אני מרגישה שאני אישה לא מספיק טובה בשבילו ושהוא עתיד לבגוד בי למרות שאני עושה הכל בשבילו- מטפלת במסירות בבן שלנו, מבשלת, מסדרת, מעניקה חום ואהבה. ומדי פעם אני מרגישה שזה רק עניין של זמן עד שכל החבילה תתפרק. אני לפעמים אומרת לעצמי למה לא עצרתי הכל לפני שהתחתנו, או לפני שקנינו בית, או לפני שהחלטנו להביא ילד, כל פעם עברנו עוד שלב ועכשיו כשהתחלנו לדבר על להביא לעולם ילד שני אני תוהה מה יהיה על המשפחה שלנו אם חלילה נחליט להיפרד ואז אהיה עם שני ילדים והקושי יהיה רב יותר. מצד שני אולי ילד שני ישנה את הכל והמחשבות על פרידה ימוגו? ואולי הוא יתבגר ויתעשת כאשר נביא לעולם ילד שני? אני מפחדת שלא אגיד לעצמי למה הבאתי איתו לעולם עוד ילד כשאני יודעת שיש לנו בעיות? אנחנו כבר מתחילים ברצינות לדבר על ילד שני אך אני חוששת. יש בינינו אהבה גדולה השוררת בביתנו ושמחה ואושר ברוב הזמן, אך המשברים הם קשים מנשוא. אשמח לשמוע לדעתך בנושא.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

המצב שאת מתארת מצריך התייחסות יותר מקצועית לשיפור המערכת הזוגית ביניכם. זו תופעה לא נדירה שיש קשיים בין בני זוג בתחילת נישואיהם, ובעיקר כאשר מתווספת אחריות של גידול ילד במשפחה. לא בטוח שילד נוסף יפתור את הבעיה, ואולי אף להיפך, חלילה יחריף אותה. אם אכן יש ביניכם ואהבה, תשקיעו ע-כ-ש-י-ו ובהקדם האפשרי את הזמן והכסף, לטיפול מעמיק ע"י אנשי מקצוע ועדיף כאלה שיש להם גם מבט רוחני ויהודי.

להמלצה על מטפלים את יכולה להתקשר אלי- 0506210775

בברכה רבה ובהצלחה גדולה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן