הרהורים

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 01/11/12 05:29 טז בחשון התשעג

שאלה

שלום! בשנה האחרונה התקרבתי לאמונה בשימחה גדולה ואהבה, קיבלתי על עצמי את שמירת השבת והנחת תפילין ואף לימוד עצמי של הלכות ופרשיות...בתקופת ההתחזקות שלי הייתי בשיא רוחני והצלחתי לשמור על העיניים ועל הברית תקופה של כחודש בערך אשר היה קסום ונפלא! ואז חלה תפנית וקשיים לגבי נושא זה. בתור חילוני הייתי רגיל לצפות בפורנוגרפיה על בסיס שבועי ובחודשיים האחרונים אני במלחמה נגד היצר. אני נכנע לו פעם בכמה ימים ותאוותי גוברת עליי, אני צופה במראות אסורים ואחרי כן מייסר את עצמי ומרגיש ממש נורא. אני בעליות וירידות תקופה ארוכה אשר מתישה אותי, מצערת ולוקחת ממני את כל הכוח והאנרגיה, כל הלימוד שלי לא מצליח לעזור לי בעת שהיצר תוקף אותי וכמו שנאמר...״ משביעהו רעב״ כמו כן עבירה מביאה לעבירה ומצווה לעוד מצווה... אחרי נפילה אני מתבייש להיות צבוע ואני לא מברך על מאכלים ולא לומד ומתפלל עד 24 שעות אחרי...הנורא מכל הוא שאני סובל מתמונות והרהורים קשים ופוגעניים אשר תוקפים את מחשבתי ולא מרפים ומעציבים אותי ומפחידים אותי נורא עד כדי נדודי שינה ...תמונות שאני מתבייש לספר את תוכנם. אני מרגיש שהשם יתברך לא מוכן לוותר עליי ולכן מייסר אותי( ״ אשרי אדם אשר תיסרנו יה ומתורתך תלמדמו״) כדי שאשוב לדרכו. אני יודע שכל חיי, הבטחון שלי, השימחה שלי תלויים בלימוד , תיקון המידות ושמירת הברית. קראתי את כל העצות הנכונות שכתבתם באתר ואין ספק שהכל מאוד נכון ויכול להועיל אך ללא כוח רצון חזק לא ניתן להשיג דבר. היצר הרע בתחפושת שלו תמיד מצליח להערים עליי ועל רבים וטובים ונראה לפעמים כאילו המלחמה נגדו בשמירת הברית בלתי אפשרית. תודה לכם על עבודת הקודש שאתם עושים, אני רוצה להאמין שהשם יתברך סולח לי ואוהב אותי למרות הכל. בברכה

תשובה

שלום
אשריך שזכית.
כדאי שתעשה חסימה באינטרנט ותדאג שלא תהיה גישה לדברים לא צנועים כי מבחינה שכלית אתה מבין שהדברים האלו רעים - ועיקר הבעיה היא בתחום הרגש /היצר
ולכן כל זמן שהדברים האלו נגישים היצר מתעורר בכוח אבל אם הם לא נגישים השכל יכול לשלוט.

זו הכוונה בעצה "מרעיבו - שבע" - אם יש לאדם מאכלים מתוקים/לא בריאים בבית - אז הפיתוי לאכול מתעורר וגם כשהוא עוצר את עצמו מלאכול יש לו מזה צער. אבל אם לא היו מאכלים כאלו בבית - היצר לא היה מתעורר וההתמודדות הייתה קלה יותר.

כך גם במקרה שלך אם הדברים האלו לא יהיו נגישים היצר עוד לא יתעורר וקל יהיה לנצח אותו.

אתה צריך להישאר "במגרש שלך" - במקום שבו אתה חזק יותר, בצד השכלי יש לך יתרון. זה דומה לאדם שצריך להתמודד עם דוב גדול וחזק - כל זמן שהדוב ישן - אפשר לקשור אותו בשרשרת וקל להתמודד אתו. אבל אם נותנים לו להתעורר - הכוח של הגוף חזק מכוח השכל.

יחד עם זה תרבה בלימוד תורה כמו שאמרו חז"ל בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין במיוחד בגיל צעיר אפשר להפנות את החשק הזה ללימוד תורה, לערכים ושאיפות גדולות ואז מגיעים להישגים גבוהים בכל הבחינות.
ברכה והצלחה אייל משה