הקמת חופה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 15/08/07 23:49 א באלול התשסז

שאלה

שלום רב!

שמי לאהלי, וברצוני לשמח את ליבם של אחי ובחירת ליבו ביום נישואיהם המתקרב. קיוויתי להקים חופה הולמת וכשרה, ואשמח לשם כך למעין הדרכה והכוונה.

האם ניתן להציב חופה קטנה ניידת מתחת לחופה קיימת באולם האירועים? האם מותנה הדבר בקיומה תחת כיפת השמיים? האם יש חשיבות לגודל החופה? צבע הבד? ארבעת המוטות? העיטורים על גביה, בין אם מדובר ברקמה מעשה יד, ציור על גבי משי וכו'. והחשוב מכל, האם מקובל לרקום על גבי הבד את שם המתחתנים? ברצוני שהחופה תעבור בקרב משפחתנו ספוגה בשמחה מתעצמת.

תודה מבעוד מועד, בכבוד רב, לאהלי הימן.

תשובה

שלום וברכה
בהמשך לתשובתי הקודמת, מומלץ יותר שהחופה תהיה תחת כיפת השמים ובדרך כלל שמשתמשים בחופה מסורתית לא מעמידים אותה תחת החופה הקיימת, אם יש מבנה קבוע של חופה אז בדרך כלל דואגים שלא יהיה בד בחופה הקבועה.
בברכה