הקאות בצום

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/10/19 17:18 ח בתשרי התשפ

שאלה

שאלה לרב:

אני כמעט כל צום יום כיפור מתייבש ומקיא כל דבר שאני מכניס לפה.

בסיום צום גדליה הקאתי את הנשמה הרגשתי ממש רע.

האם מותר לי לצום ביום כיפור במצב כזה? אם כן אז חצי יום נגיד עד חצות היום או משהו כזה?

אשמח אם תענה לי על השאלה,

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

צום יום כיפור הוא מצווה מן התורה, ולכן כל עוד אין סכנה, עליך לצום במצב כזה.

הצעתי לך- הרבה בשתייה היטב כבר שלושה ימים לפני הצום, במהלך הצום אל תתאמץ ושכב במיטתך. השתדל להתפלל כפי היכולת; אך עדיף לצום באופן מלא מאשר להתפלל ולא לצום.

כל טוּב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן