הפרשת חלה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 04/03/10 16:45 יח באדר התשע

שאלה

אני מעונינת לזכות במצוות הפרשת חלה,

אך הבנתי שעל פחות מ-1.600 ק"ג לא מברכים.

ואם אני אעשה מכמות כזאת זה יהיה בל תשחית.

האם אפשר לעשות הפרשת חלה עם ברכה על מספר בצקים שונים כגון: בצק לחלה בצק לעוגה המכיל מים מאפה נוסף, מבלי שהבצקים יגעו אחד בשני,

אם כן האם צריך להפריש מכל בצק חתיכה קטנה? או להתכוון ולפריש רק מבצק אחד?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
ראשית, אם נדייק הכמות המינימלית להפרשה בברכה היא 1.660 ק"ג קמח.
לגבי שאלתך, אם בדעתך לחלק את העיסה כאשר היא עדיין בצק למאפים שונים במילויים או בטעמם, או שאת מעוניינת להשאיר חלק מהעיסה למועד אחר, אם בכל חלק אין שיעור, ההפרשה נעשית בלא ברכה.
במידה ויש שיעור בכל חלק, מפרישים מכל אחד בנפרד.
בשורות טובות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן