הפסק טהרה אחרי שקיעה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/11/19 15:39 טו בחשון התשפ

שאלה

שלום,

ביצעתי ביום רביעי הפסק טהרה באיחור של כמה דקות לאחר השקיעה, בערך 4-5 דקות להערכתי.

למחרת, ביום חמישי רציתי לבצע מספק שוב הפסק טהרה ושכחתי. האם הפסק הטהרה שעשיתי ביום רביעי תקף, ואני יכולה להתחיל לספור את השבעה הנקיים מיום רביעי, ואם לא, האם ניתן מיום חמישי ולהתבסס על ההפסק שביצעתי כמה דקות לאחר השקיעה של יום רביעי? ביום שישי שוב ביצעתי הפסק טהרה מספק.

תודה.

תשובה

לשואלת שלום

אשה ששגגה ובדקה לאחר השקיעה, קודם צאת הכוכבים, ונמצאה הבדיקה נקיה, בדיעבד מועילה לך בדיקה זו, ויכולה את להתחיל למחרת לספור ״שבעה נקיים״.

אלא שלפי שאלתך מבין אני ששכחת לבדוק ביום הראשון לנקיים.

אם לא הבנתי נכון, ובדקת ביום חמישי - זהו היום הראשון לנקיים.

אם עשית מוך דחוק - נחשב כבדיקת יום ראשון לנקיים ואכן הם מסתיימים ביום רביעי.

אם לא עשית מוך דחוק, והבדיקה הבאה הייתה רק ביום שישי - עליך לשאול רב במקרה המסויים שלך, האם לבשת לבנים ולפי הבדיקות שעשית לאחר מכן.

(מקורות: הב״ח, ערוך השלחן, זכרון יוסף, אגרות משה, ועיין באר משה שטרן, ה״ע נח)

כל טוב