הפלות

חדשות כיפה הרב משה קליין 31/01/02 04:45 יח בשבט התשסב

שאלה

במקרה ויש סכנה ליולדת האם מותר הלהרוג את העובר כדי להציל את חיי האם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא לחינם איני רוצה לתת מענה ספיציפי לשאלה זו שהרי תתי העיקרים של ההגדרה של הצלת חיי האם הם כל כך רבים, ועוד יותר עומדת השאלה מי קובע את הגדרת המצב, ומי המקבל החלטה אל מול המציאות המתהווה.
דומני, שאם ח"ו נקלעים בני הזוג לסיטואציה שכזו, חובה לקבל מצב רפואי אובייקטיבי מרופא מומחה ולהיוועץ בפוסק הלכה מובהק, שהרי בדיני נפשות קא עסקינן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן