הסרט: ''פקודה בלתי חוקית''

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 27/10/20 16:09 ט בחשון התשפא

שאלה

במסגרת שיעורי "צפייה מודרכת" בישיבת קרית הרצוג, ראינו השבוע את הסרט "פקודה בלתי חוקית"

עלילת הסרט היא, שבתימן מותקפת השגרירות האמריקאית ע"י תימנים, ביניהם נשים וילדים.

המפקד של החיילים נתן להם פקודה לירות גם בנשים והילדים, מכיון שזו הייתה הדרך היחידה להפסיק את הקרב(כי כבר מתו מספר חיילים).

רציתי לשאול מה ההלכה תאמר בנושא זה.

בתודה מראש.

תשובה

חנן שלום,

לתימנים בסרט שצפית יש דין רודף,ודין רודף להלכה צריך להצילו באחד מאבריוחד מאבריו,אם לא יכול להצילו באחד מאבריו,מותר גם להורגו אם רודף להרוג.

כשמים נשים וילדים כחומת מגן ובאותה שעה המתקיפים פוגעים באחרים,הנשים והילדים הם חלק מהסכנה.

בברכה וכל טוב

שמואל זעפרני