הסכמי קדם נישאים

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/03/09 20:02 יט באדר התשסט

שאלה

שלום!

בע"ה אנחנו מתחתנים בעוד חודשיים.

ואנחנו מתלבטים בקשר לכל ההסכמי נישואים, הסכם הכבוד ההדדי והסכמי ממון למיניהם.

חשוב לי לציין שאנו זוג דתי וצעיר, מתפללים, משתדלים ומקווים שלא נגיע למימושו.

הבנתי שיש את "הסכם הכבוד ההדדי" שהוא מאושר ע"י רבנים וביוזמת ארגוני "עיקר" ו"קולך".

האם נכון לחתום עליו? האם נכון להצמיד אליו הסכם ממון?

מה היחס של ההלכה להסכמים הללו?

מה התוקף שלהם ,לא עלינו, בזמן אמת?

מה הגישות השונות אומרות?

תודה רבה!

רק בשמחות

תשובה

ב"ה

שלום,

להסכמים הללו צריך להתייחס בשני מישורים:

1. האם יש להם תוקף הלכתי?

יש פוסקים השוללים את ההסכמים הללו. יש נוסח של הרב אליישיב קנוהל, רבה של כפר עציון, שעד כמה שידי מגעת, הוא הסכם שמעוגן היטב ביסודות ההלכה.

2. האם זה נכון - בזמן החופה - לעסוק בגירושין?

זו שאלה טובה. אבל כבר קדמו להסכמים אלה, הכתובה בגלגוליה. גם בה כתוב מה יקרה אם, אלא שכיוון שהיא בארמית, לא מבינים מה אומרים....

בכל מקרה, אני סבור שיש כאן שאלה לא פשוטה ובסופו של דבר היא תלויה בהרגשה שלכם.

חשוב לי להדגיש שהחלטה על חתימה איננה מבטאת חוסר אמון בזוגיות, אלא מהווה עיגון שמאבטח את האדם למקרה קיצון.

כל טוב,

שי