הלכות כניסת שבת וגזל

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 10/10/19 13:13 יא בתשרי התשפ

שאלה

בס"ד

שתי שאלות.

השבוע, כשהלכתי לקנות ביצים, אחת הביצים נפלה לי על הרצפה (ונשברה). האם אני צריך לשלם עליה, או שהחנויות מוותרים על זה?

שאלה נוספת: אם אני בשבת בישיבה, אני צריך להדליק נרות שבת בחדר שלי בפנימייה? אם כן, האם יש אפשרות להדליק פלורציינט ולברך עליו, כי אני לא חושב שירשו להכניס נרות לפנימייה, ואם כן, זה לא משנה אם זה פלורציינט של שירותים, נכון?

שאלה נוספת: בכניסת שבת לוקח זמן בישיבה עד שמתפללים. האם עדיף להתפלל יחיד לפני כן, כי לפעמים התפילה נמשכת עד השקיעה ואחרי, ואם לא, האם אני יכול לקבל עלי שבת לפני שאני מתפלל מנחה - לפעמים הזמן מתחלף בתפילה עצמה.

תודה רבה ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

לגבי הביצה, אם המקום הוא גדול, והעובד מיודע בזה, הרי שיש מחילה של המערכת כך מקובל.

לגבי ברכה על מנורה, יש הבל בין פלורסנט למנורת להט, ראיתי אומנם המקלים לברך על מנורה, ובישיבה נהוג שאחד מדליק עבור כולם בחדר האוכל, תוכל גם אתה להדליק בחדר האוכל.בדיון בענין זה ראה ילקוט יוסף.

לענ"ד עדיף להתפלל מנחה של ערב שבת ביחיד ולקבל שבת לפני שקיעת חמה כדי לקבל תוספת שבת. ועיין מחלוקת ילקוט יוסף ושמירת שבת כהלכתה בעניין זה.

כל טוב,

חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן