הכשרת כבד לבישול

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/03/16 15:40 י באדר ב'

שאלה

שלום רב!

צליתי כבד על גבי גריל, עכשיו ברצוני לבשל את הכבד.

האם אני חייב לשטוף את הכבד לפני הבישול?

אם כן מדוע?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
מותר לבשל כבד אחרי צלייה - רק אם לא עברו שלשה ימים מהשחיטה - אחרת הדם נבלע בתוכו ולא יצא בצליה אלא בבישול.
יש חבילות כבד שכתוב עליהם תאריך השחיטה ואם מיד הוקפאו מותר
מנהג אשכנזים לשטוף את שאריות הדם שמבחוץ וספרדים לא נהגו לשטוף
בברכה אייל משה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן