הכנת סלט בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/11/02 19:47 כח בחשון התשסג

שאלה

לרב יוסף אלנקווה שלומות ואור !

אבקשך אם אפשר לסכם בפירוט את הלכות הכנת סלט בשבת

עם ובלי מיונז (כלומר: סלט ירקות, סלט ביצים, סלט טונה, סלט תפו"א וכיו"ב) תוך התייחסות למלאכות חותך, לש, ממעך וכו' כי שאלות אלו מצויות לרב ואין בידי הלכה ברורה בנושא.

תודה רבה ויישר כח

מיכאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואל הנכבד

לבקשתך אתייחס לכמה וכמה עניני סלט בשבת בתקציר ללא מקורות מפורטים (ברור שהירק מעושר כהלכה):

א. בדיקה: כאשר רוצים לקחת ירק למשל קודם מלפפון ואחר כך בצל אין להוציא את הבצל, אלא יש לקחת את המלפפון תחילה ולחתוך אותו ואחר כך את הבצל.
ב. קילוף: אין לקלוף מלפפון ב"קלפן" אלא בסכין. אין להשתמש ב"מגרדת" או בחותך מלפפון משונן – של צורות.
אין לרסק ביצה בכלי המיוחד לכך.
ג. חיתוך: אין לחתוך חיתוך "דק" אלא לחתיכות גדולות יותר ממה שרגיל ביום חול וחיתוך הסלט יהא לארוחה הקרובה.
ד. מיעוך: אין למעך אבוקדו אך אם הוא רק מותר למרוח על פרוסה.
ה. אסור להכין "רוטב" למשל של פטריות או שאר מרקים בשבת.
ו. מותר לשים מיונז או שמן וחומץ על סלטים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן