הכל צפוי והרשות נתונה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 26/01/11 15:22 כא בשבט התשעא

שאלה

שאלתי לרב היא כזאת: לא הבנתי איך הכול צפוי והרשות נתונה האם הרב יוכל להסביר?

ב.לאחרונה הופצה שמועה שווזלין של חברת לובלו מיוצר מבשר לבן האם הרב יודע על זה?

תודה מראש!!!

תשובה

שלום

א. התשובה פשוטה, חוסר ההבנה זה התשובה. כלומר בן אנוש (אב לדוגמא) לא יכול לתת לבנו בחירה חופשית וגם לטעון שהוא ידע מראש מה יקרה.
הקב"ה שהוא מעל מגבלות זמן ומקום יכול לתת לברואיו בהוה בחירה חופשית אמיתית, ובמקביל מבחינת הקב"ה הכל צפוי. (דבר שלבן אנוש קצת לא מובן).
(הרחבה על כך בפרק השמיני של שמונה פרקים לרמב"ם, ביאור של הרב שילת מוסיף נופך).

ב.עיין ב https://www.kipa.co.il/ask/show/114625

כל טוב