הוכחה לאמונה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 11/03/02 06:34 כז באדר התשסב

שאלה

אני צריך הוכחה לכך שאלוהים קיים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין הוכחה כזאת.
אם אפשר היה להוכיח זאת, המילה 'אמונה' שבכותרת לשאלתך היתה מתרוקנת מתוכן.
אפשר להתקרב להוכחה שכלית / רגשית אך לא להגיע להוכחה מוחלטת.

ספרים מומלצים הדנים בנושא:
"אמונות" לרב ישראל הס.
וכן דן בזה "הכוזרי" בסוף מאמר א' (סעיפים ס"ו והלאה), ובמאמר ה' (סעיפים י"ד והלאה).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן