הדרכה בבני עקיבא

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/11/02 16:10 טו בכסלו התשסג

שאלה

שלום!

אני בתנועת נוער אריאל בגיל ההדרכה , ביקשתי להיתקבל להדרכה בסניף שלי והודיעו לי שאין מקום וכנ"ל לכל סניפי אריאל האחרים שלא מקבלים מדריכות חוץ,

שמעתי מפי הקומונרית של בנ"ע שהיא במקרה גם חברה שלי , והיא הויעה לי שיש סניף בנ"ע מסויים שמחפש מדריכות.

היתיעצתי עם המדריכה בסניף שלי והיא הודיעה לי בברור שיש איסור של בנים בנות ושזה גם חילול ה' והרב נריה זצ"ל אסר על בנות להדריך בבני עקיבא.

האם זה נכון? מה אני צריכה לעשות במקרה כזה !?

(אמרו לי שזה ממש קידוש ה' להדריך בסניף כזה ושזה עושה רושם טוב על החילונים)

תשובה

שלום לשואלת
הנני מבין היטב עד כמה את מבקשת להתנדב ולהדריך בתנועת נוער – וזהו רצון כן ואמיתי.
אינני יודע לאיזה סניף את מתכונת ומה הכוונה "זה עושה רושם טוב על החילוניים" כדברייך.
אם מודבר בסניף בני עקיבא שבו את יכולה לקדם את כחניכות והחניכים להתחנך לקדושה, למצוות, לכי ועשי והצליחי.
יש הרבה סניפים שאף על פי שהם "מעורבים" זו מצוה גדולה להדריך בסניף ולסייע ואדרבה בזכותך יהיו ילדים שישמרו שבת וילמדו תורה וזו מצוה לקרב רחוקים.
ובכלל אם זה באיזור או שכונה שגם נוער מבתים שאינם "דתיים" יגיעו, בודאי שטוב שתדריכי במקום כזה.
כדאי להתייעץ גם עם רב שמכיר אותך ואת הסניף, ומכל מקום, לעולם זכרי שאת שואפת לשלמות, מתקדמת ולא נכשלת חלילה, באת לתקן ולא לעוות וכל זמן שתזכרי את השליחות הקדושה והחשובה תצליחי בכל מעשי ידייך.
בברכת חברים לתורה ולעבודה.