האם עלי להבין?

חדשות כיפה הרב משה קליין 21/02/02 10:31 ט באדר התשסב

שאלה

לכב' הרב שלום!

אני מוכרת ספרים לזיכוי הרבים(אין לי שום רווח ממכירה זו).[

סיפרתי על כך לאבי כי חשבתי שיעודד אותי.

אך, במקום לעודד אותי הוא אסר עלי למכור את הספרים בטענה שמכירה זו היא "מסיונריות".

מה לעשות?

אם אני לא ימכור יש לי הפסד כספי וצער רב, ואם אני ימכור אני יעבור על כיבוד אב?!

אשמח אם תוכל לעזור.

תודה,

הדר.

נ.ב

למה עזבת את צפירה?

אתה עוד תחזור?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מצוות כיבוד אב ואם הינה מצווה נעלה וכבר נפסק בשו"ע יו"ד סימן רמ' מהם גדרי חיוב המצווה.
וודאי בשעה שהאב מצווה את בתו לעבור על דברי חכמים היא אינה חייבת לשמוע לו.
אלא שמכירת ספרים שיכולה להיעשות ע"י אחרים, וודאי אינה מצווה המוטלת על הבת עצמה אל לה לבת להמרות את פי אביה.
במקרה שכזה, עליה לשוחח איתו, לבקש ממנה שיבין שגם לה יש עקרונות - ועליו להבינה לא פחות ממה שהיא מבינה אותו.
כאן המקום גם לבת לנסות ולשכנע כי קירוב יהודים לאביהם שבשמים אינה מסיונרית.
אשר לצערך באי מכירת הספרים - וודאי שאם תדאגי שחברה אחרת תמכור הספרים - או אז תוכלי לשמוח שהספרים נמכרו ואת קימת מצות כיבוד אב ואם.
בתחילת דברייך כתבת שאין לך רווח ממכירה זו ואפילו אם היה לך רווח עלייך לוותר בענין זה משום מצוות כיבוד אב ואם.
ועוד עייני בשולחן ערוך יורה דעה סימן רמ' בסיטואציות בהם בן מוותר לאביו גם במקרה של הפסד ממון.
בברכת פסח כשר ושמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן