האם מותר לשבת ליד אשה באוטובוס?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/10/02 23:21 יז בחשון התשסג

שאלה

שלום לרב

ראיתי שיש אנשים שמקפידים לא לשבת ליד נשים באוטובוס ואם אשה יושבת לידם הם קמים.

ויש אנשים דתיים שאפילו יושבים ליד נשים.

רציתי לדעת מה לעשות, האם אני צריך לקום כשאשה יושבת לידי?

תודה

תשובה

תשובה :

יש אנשים שאינם רוצים לשבת ליד אשה באוטובוס כדי לא לגעת בה .
יש אנשים שיושבים ליד אשה ונצמדים לקצה הכסא כדי שלו יגעו באשה .
ולשניהם יש יסוד לעשות כן .

אך לקום כאשר אשה התיישבה לידך זו שאלה של כבוד הבריות , כי אתה עשוי לגרום לה לאי נעימות ממה נפשך , או שהיא תגיד , שיתביישו להם הדתיים ה'קיצוניים ' או שהיא תגיד , שלא נעים לה שבגללה קמת , אבל בסך הכל היא שילמה על הכרטיס כמוך , וכל חטאה היה בזה שהיא העזה להתיישב לידך .

ובכן , אם אתה ממש נזהר ומקפיד שלא לראות פני אשה , ולא מסוגל לשבת בלי לגעת בה , אז תעשה מעשה נבון ואמיץ , קום ורד מהאוטובוס כדי שהיא תחשוב שאתה יורד בגלל שהגעת למחוז חפצך , וקח אוטובוס חדש
וכל זה בשביל החסידות .

אבל לקום במפגין ולהתיישב בכסא אחר , יש בזה ביזוי הבריות וחילול השם .

ועוד עצה , כשאתה עולה לאוטובוס בחן מרחוק וראה היכן יושב איש ואז תתישב לידו .

בהצלחה בכל .