דרשה לטו בשבט

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 15/05/18 17:40 א בסיון התשעח

שאלה

אני צריך דרשה קצרה ונחמדה לט"ו בשבט, אשר תתאים לקהל של דתיים כיפות-סרוגות וקצת חילוניים, אני צריך אותה בהקדם, שתהיה קצרה.

תודה רבה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב ,

אני הייתי מדבר על הפסוק " כי האדם עץ השדה " ומקביל את האדם לעץ ,כשם שלעץ יש שורשים ופרות כך האדם יונק מן העבר ובונה את העתיד .

לימוד ההיסטוריה שלנו הוא חלק מבנית עתידנו ,אם יש נתק חלילה בין העבר לעתיד העץ לא ממלא את יעודו ,

אם מדובר באנשי חינוך הייתי מדבר על דרכי חינוך המקבילות לעבודות האילן .

להזכירך פרות הם המעשים הטובים של האדם ,כמו שאומר רש"י על הפסוק אלא תולדות נוח " תולדותם של צדיקים מעשים טובים " .

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן