דרשה לבר מצווה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 24/05/18 14:45 י בסיון התשעח

שאלה

תוכן השאלה

בד' בניסן יש לי בר מצווה, תועל לשלוח לי דבר תורה כדי שתהיה לי דרשה לבר מצווה?

הבר מצווה תהיה בפרשת מצורע, וצריך להיות גם הקשר כל שהוא לפסח, הדרשה אמרוה להתאים לקהל דתי עם כיפות סרוגות וקצת חילוניים, אם אפשר דרשה קצרה - דף אחד.

אשמח אם תשלח לי במהרה כי אני בפנימיה וקשה לי לכתוב דרשה לבד....

בתודה רבה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב ,

הייתי מדבר בדרשת הבר מצווה שלך על נושא החימוץ

זנ נראה לך הגיוני ? שקמח ומים לא מחמיצים תוך 18מ דקות ,לאחר 18 דקות הם כבר חמוץ גמור וצריך לשרוף אותו ומי שאוכל אותו עובר על עבירה ,של בל יראה ובל ימצא . ולא תוכלו כל מחמצית .

מסתבר שהחימוץ בחז"ל מסמל את הגאווה והעצלות ,שהרי ההפרש בין חמץ ומצה הוא זמן ןמהירות העשייה וזריזות הידיים , אם כן בעצם איסור חמוץ נעוץ לתיקון המידות

ההתיחסות לזמן , בדיוק כמו מחלת הצרעת ,התלויה במאמר פיו של הכהן .

ז"א זו היא מחלה רוחנית של "מוציא שם רע ", קדושת הלשון והדיבור , גם בפסח אנחנו מרבים לתקן את הפה .

וישנם מצוות שקשורות בפה ובדיבור כמו : הגדה ,סיפור יציאת מצרים ,ובחודש ניסן כולו מברכים ברכת האילנות .

שהיא שבח לבורא עולם על כל הטוב שבעולם , זה הקשר בין פרשת מצורע לפסח .

כמובן אתה יכול לדבר על הרופא הכהן שבידו נמצא המפתח של ריפוי המחלה ומשה ואהרון וכל המדריכים הרוחניים לדורותיהם שבידם נמצא המפתח לריפוי המחלות הרוחניות ,רק אם נלמד ונישם את התורה .

בברכה