דרגה רוחנית חשוב מאוד !!-פגם ברית

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 29/10/12 23:58 יג בחשון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני מספר שבועות אני לקחתי על עצמי את המשימה לשמור את הברית של הקב''ה יתברך אך אתמול לא עמדתי בפיתוי ונכשלתי..... אני נורא בוכה בסתר על כך שנכשלתי כל יום ואני מרגיש שאולי חציתי את הקוו האדום ואולי אני ילך לגיהנום על כך , האם מאוחר מידי בשבילי?......

אם לא , ענה על השאלה הבאה

אני מוכן לעשות כל דבר כדי לחזור לדרגה הרוחנית שבה הייתי לפני שנכשלתי אתמול בתקווה שאני יוכל לזכות מחדש בזכות מלמעלה לקבל את המשודכת שיעדו לי מלכתכילה במידה ולא אפול מידי ( הראשונה זאת שהכי מתאימה לי ואני לה ) וכמובן יותר חשוב , לחזור לדרגה הרוחנית שבה הייתי לפניי שהוצאתי את השז''ל

אני בוכה על מה שעשיתי ומתחנן לרחמים מהקדוש ברוך הוא

"תן לי הזדמנות שניה אלוקים,אני יודע שזה כנראה תרוץ לא מוצדק אבל היה לי ממש קשה והרגשתי שאין לי ברירה ואני כולכך מצטער אני כולכך מתבייש בעצמי על איך שהתנהגתי , תן לי את היעוד שהייתי אמור לקבל בהזדמנות הראשונה אלוקים ,אני מתחנן רק תן לי עוד הזדמנות ,

ואני בחיים לא אכשל יותר

אני נודר לך כאן ועכשיו נדר אמיתי שלא להכשל יותר בשמירת הברית ולא להוציא זרע עד לבוא מועד החתונה אם רק תרחם עלי ותתן לי הזדמנות שניה לחזור למקום הטוב שבוא הייתי אני מוכן לקבל עונשים אם צריך לא שזאת החלטה שלי רק תתן לי הזדמנות אחרונה לחזור למקום הטוב שבוא הייתי ולמסלול אל האישה הראשונה שהיית מיועדת לי מלמעלה במידה ולא אחטא מידי/כלל ואעשה כל מצוותיך ואלך בכל חוקיך ואשמע לקולך , האם תחזיר לי את האישה שעוד לא פגשתי ? "

השאלה היא האם אני יכול לחזור לדרגה הרוחנית הגבוהה שבה הייתי בעבר ?

והאם אני יכול עדיין לזכות עדיין בבחורה הראשונה שיעדו לי מלמעלה במידה ולא אחטא יותר מידי/בכלל ?

בבקשה תענה לי כי אני מתחרפן פה

אנונימי

תשובה

בעזרת ה' ית'

שלום,

הרבה צער וכאב יש בשאלתך.
הרבה צער על ריחוק במקום שאתה משתוקק לקרבה
על ייאוש במקום שבו אמורה להיות תקווה...

הוידוי והחרטה על החטא הם תמיד השלב הראשון בתשובה עמוקה, אמיתית ונוגעת.

לשאלתך, האם תוכל לחזור לרמה הרוחנית הגבוהה בה היית בעבר-

התשובה היא- לא!

אבל אתה יכול להגיע לרמה רוחנית גבוהה בהרבה!!!
לימדונו רבותינו
"במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים".

נפילה שהיית בעבר- אינה נמחקת, אי אפשר לשכוח ולהעלים את מה שהיה (וגם לא כדאי אחרת אנחנו עלולים ליפול שוב)
אבל וודאי שאפשר (וצריך!) להפוך את הנפילה לתנופה לעלייה עצומה וגדולה.
להיות בעל תשובה אמיתי.
הנשמה שלנו "ירדה" לעולם" כדי לשוב ולעלות מתוקנת וגבוהה יותר- ירידה לצורך עליה.
כך גם חייבים להתייחס לנפילות בייחוד בענייני הברית- ירידה לצורך עלייה. עלייה למקום שגבוה יותר מהמקום המקורי בו היית.
כאשר תשוב בתשובה מאהבה גדולה לה' יתברך יתהפכו העוונות לזכויות- או אז לא תחזור למעלה הקודמת בה היית אלא יתווספו לך זכויות וממילא תגיע למקום גבוה יותר!!!

זה הדבר הראשון שחייבים לזכור תמיד-
אין דלת שנעולה בפני שבים בתשובה!
הקב"ה תמיד מצפה ומחכה ומייחל לנו שנשוב אליו מאהבה
ה' יתברך לעולם לעולם לא נועל את שערי התשובה, התפילה והדמעות- הם לעולם פתוחים בפנינו, בפניך.

הדבר היחיד שיכול להרחיק אותנו באמת מה' ית' הוא הייאוש מלהתקרב אליו, מלהתדבק בו מלשוב בתשובה.
זה הדבר היחיד שמרחיק באמת.

אם נפלת- קום ותתעלה
אם נכשלת- התרומם ותוסיף קדושה וטהרה
מכל ירידה- קום לעלייה גדולה יותר.

היצר הרע אינו מחפש את החטאים שלנו,
הוא מחפש את תחושת הריחוק שאנו חושבים ומרגישים מה' יתברך - זו המטרה האמיתית שלו.

ה' אוהב אותך באמת!
איך אני יודע? ראשית, מפני שהוא אוהב את כל הבנים שלו לא משנה עד כמה נפלו.
ושנית, הוא אוהב אותך כי אתה אוהב אותו, משתוקק אליו, רוצה לשוב אליו, רוצה להיות במעלה הרוחנית ולהתדבק בו- ואיך לא יאהב אותך ממש?!

אז מה עושים?

קודם כל, מה לא עושים- לעולם לעולם לא מתייאשים ולא מאבדים אמון בתשובה.

שנית, מוסיפים טהרה וקדושה, עוד מעט לימוד, עוד מעט חסד עוד משהו כדי להניע את מהלך העלייה והתשובה.

שלישית, מתחילים להתרחק מכל מה שיש לו אפילו ריח של שריד של פוטנציאל של משהו שעלול להפיל אותנו, לשמור עיניים, לשבת על המחשב רק אם יש עוד אדם בחדר, להתרחק ולשים גדרים.

למי שהבעיה שלו היא אתרים אסורים באינטרנט- אני ממליץ בחום על אתר שנקרא "שמור עיניך- GYE" שיש בו חומר רב וממש כלים טובים לשמור עיניים באינטרנט.

רביעית, כמה שיותר זמן להחזיק בין לבין נפילה.
להגדיל את טווחי הזמן שבין נפילה לנפילה

חמישית והכי חשוב- לא לוותר.
גם אם נפלת 100 פעמים- זה לא אומר שבפעם הבאה תפול.
וגם אם בכל זאת נפלת- זה לא אומר שבפעם הבאה תפול.

להאמין בה' בטובו, באמונה שלו בנו.
לאמר כל בוקר בכוונה גדולה "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרתי בי נשמתי בחמלה. רבה אמונתך (בי)!"
יש לקב"ה אין סוף של אמון ואמונה בנו
ולנו בו- אז להאמין בעצמי, שאני יכול לחזור בתשובה
שאני יכול להתדבק בה' שאני יכול להיות קדוש.
שאני יכול להגיע למקום גבוה יותר מזה שהתחלתי בו.

ה' אוהב אותך!
ואם תהיה מלא באור של הנשמה שיש בך
הנשמה האלוקית שלא נפגמת לעולם
אם תתן לאור הזה להאיר בך- אני בטוח שהקב"ה גם יזמן לך את האישה שלך ושאתה שלה.

והתחזקת והיית לאיש!
בברכה
אור