דם נידה בזמן לידה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 08/09/14 16:02 יג באלול התשעד

שאלה

שלום רב

בשעה טובה אשתי בהריון (ראשון)

ידיד שלי הפנה את תשומת ליבי שבזמן הלידה יוצא דם שלכאורה מוגדר כדם נידה

ולכן אסור לי לגעת באשתי

האם זה נכון?

זה נראה לי קצת מוזר, תשעה חודשים מותר לי לגעת באשתי ודוקא בזמן הכי מרגש, אני לא יכול לתמוך באשתי במגע?

אשמח להבהרה

אפי

תשובה

שלום.
אכן, ידידך צודק, מהרגע שהתחיל דימום כחלק מתהליך הלידה, או- פתיחת צוואר הרחם בקוטר שתי אצבעות ומעלה, בני הזוג אסורים בקרבה גופנית בדיוק כמו בימי המחזור בכל חודש וחודש.
הדם השותת מן הרחם בשעת הלידה איננו דם של המחזור, כך שאיננו "דם נידה", אבל אזכיר לך פסוקים מפורשים בתורה (ספר ויקרא, פרשת "תזריע") העוסקים ב"טומאת יולדת", אך אקדים להם הבהרה: מזה כאלפיים שנה, אנו נוהגים שהאשה טובלת ובני הזוג יכולים לחדש את הקרבה הגופנית ביניהם רק אחרי שמסתיים הדימום של "משכב הלידה" לגמרי לגמרי, האשה עושה "הפסק טהרה", ו"שבעה נקיים", וטובלת במקווה, ממש כמו בסיום כל דימום של המחזור החודשי.
ספר ויקרא, פרק י"ב פסוקים א' עד ה':
וידבר ה' אל משה לאמור: דבר אל בני ישראל לאמור: אשה כי תזריע, וילדה זכר, וטמאה שבעת ימים, כימי נידת דוותה תטמא... ואם נקבה תלד, וטמאה שבועיים כנידתה..."