דיני ת"ח

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 20/06/14 00:45 כב בסיון התשעד

שאלה

לגבי רב/תלמיד חכם שלענ"ד/לדעת רבותי טועה ומתעה, ודרכו מסכנת את עם ישראל. האם עלי לנהוג בו כבוד בפניו/שלא בפניו? לקרוא לו "הרב פלוני" או סתם "פלוני" שלא בפניו? לקום לכבודו?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל: שלום,
צר לי על שאלה כזו שמוטב לה שלא הייתה משהייתה.
מה שנראה לי שצריך להימנע מסגנון כזה בין אדם לחברו וכל שכן בין רבנים ובייחוד בימים אלו שאנו מתאבלים על חורבן הבית שהיה בגלל שנאת חינם ולכן ראוי שכל אחד יחמיר בדבר זה שלא להיכנס בחשש שנאת חינם.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן