דימום

חדשות כיפה מכון שלזינגר 26/08/07 17:10 יב באלול התשסז

שאלה

יום לאחר הטבילה גילתי דימום כלשהו, הדבר מאוד מוזר לי כיוון שאני נוטלת גלולות ומעולם לא קרה שדממתי במהלך נטילת גלולות ועוד בדיוק לאחר המקווה. אני כבר מדממת זה היום השלישי.

א. מה ההלכה לגבי דימום זה?

ב.מבחינה רפואית האם ישנה בעיה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

א. מדובר בתופעה מוכרת. כ10%-20% מנוטלות הגלולות למניעת הריון ידממו או יראו כתמי דם במהלך נטילת הגלולות הללו, גם אם בחודשים קודמים תופעה זו לא התרחשה.
ב. דימום זה אוסר כמו כל דימום רגיל מהרחם.
ג. מבחינה רפואית, אם התופעה נמשכת ראוי לפנות לרופא נשים כדי שייבצע הערכה רפואית מתאימה, ויציע את הטיפול המתאים, בהתאם להערכה כזו. (בחלק מהמקרים, פשוט יומלץ להחליף את הגלולות, אך במקרים אחרים ייתכנו המלצות רפואיות רציניות הרבה יותר).

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן