דברים בפה בזמן ברכה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 10/05/08 22:17 ה באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לברך כשיש לי גרעינים של זיתים בפה? אם לא, מותר לברך ברכה אחרונה ואח"כ לאכול את הזיתים כדי שיהיה מותר להישאר עם הגרעינים בפה, או שזה ברכה שאינה צריכה?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אין לברך כאשר יש בפה דבר מה, כגון גלעיני זיתים, שנאמר: "ימלא פי תהילתך". אם סיימת לאכול ואתה פורש מהמקום אפשר לברך ברכה אחרונה ואח"ך לברך שוב על הזיתים כדי להישאר איתם בפה.

כל טוב
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן