גמילות חסד עם בע"ח

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 08/04/13 14:01 כח בניסן התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב.

האם לגמילות חסדים עם בע"ח רעב וצמא יש גם ערך? ו[האם זה בכלל מה שנאמר בגמרא מסכת ברכות דף ה' עמ' א' וב': "כל העוסק בתורה וגמ"ח וקובר את בניו מוחלין לו על כל עוונותיו שנא': בחסד ואמת יכופר עוון"?]

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אין כזה מושג לגמול חסדים לבעלי חיים. גומלים חסדים רק לבני אדם ואצל בעלי חיים נמנעים מלגרום להם צער. כלומר חסד יכול להיות מכוון כפעולה אקטיבית רק כלפי בני אדם! לבעלי חיים יש רק פעולה פסיבית או אוסרת לא לגרום להם צער ולפעמים לדאוג למנוע מהם צער.

בברכה,

חיים בריסק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן