גלולות

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 23/06/15 11:04 ו בתמוז התשעה

שאלה

שלום הרב,

אני נמצאת בקשר רציני עם בחור ועולים לי חששות מסויימים לגבי אמצעי מניעה לאחר החתונה. אובחנתי אצל פסיכיאטר כבעלת נטייה לדיכאון ואני חוששת שלקיחת גלולות למניעת הריון תשבש את הפעילות ההורמונלית שלי בצורה שלילית יותר מאשר אצל נשים אחרות. ולהיות בהריון כל הזמן זו לא אפשרות ריאלית מבחינתי. מה ניתן לעשות במצב כזה?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית ברכות הצלחה בקשר. יהי רצון שתזכו להקים בית נאמן בישראל.
הנושא לא צריך להטריד את מנוחתך. יש דרכים אחרים למניעת הריון כגון התקן תוך רחמי (זמני כמובן).
אני מציע שכאשר הנושא יהיה אקטואלי תתייעצי עם הרופא/ה שלך לגבי האמצעי שיתאים לך ביותר.
כל טוב
רונן