גירושין

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 30/04/08 14:29 כה בניסן התשסח

שאלה

בעת חתונתו לפני מספר שנים, אדם מסויים רשם סכום גבוה (מיליון ש"ח) בכתובה - בתמימות ובביטחון שהנישואין יחזיקו מעמד. בסוף מתברר שהזוג הולך להתגרש. האישה עובדת ומרוויחה משכורת מכובדת. בשל הנסיבות, הילדים יוחזקו רבות אצל האב. השאלה: האם הבעל יחוייב לשלם לגרושתו את הסכום הגבוה שצויין בכתובה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זוהי שאלה טובה. מאחר והסכום מופרז, יכול בית הדין הרבני לקבוע שהכתובה היתה "אסמכתא" בלבד, כלומר שהחתן לא באמת התכוון לתת את הסכום, וממילא הכתובה פסולה.
לאחרונה היה תקדים כנ"ל בו פטר בית הדין את החתן שחתם על מליון ש"ח, מתשלום חוב זה לגרושתו מסיבה זו ממש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן