גילוח בספירת העומר

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 12/03/10 13:13 כו באדר התשע

שאלה

האם יש היתר להתגלח בספירת העומר?

אם לא, הבנתי שלאשכנזים מותר להסתפר בל"ג בעומר, האם מותר להסתפר בלילה? שמעתי שיש בעיה עם זה במשפחתי, אך לא ידוע למה.

שבת שלום.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

ביום שמותר להסתפר, מותר להתגלח. לגבי תספורת וגילוח בימי הספירה ישנם מנהגים שונים.

מנהגים הבסיסיים הם:

מנהג אשכנז - מפסח (כולל חול המועד) עד ליל ל"ג בעומר. גם גילוח וגם תספורת.

מנהג עדות המזרח - מפסח (כולל חול המועד) עד ליל ל"ד בעומר. גם גילוח וגם תספורת. (אם אני זוכר נכון יש כאלה שנוהגים להתגלח בערבי שבתות)

מנהג אריז"ל - מפסח (כולל חול המועד) עד ערב שבועות. גם גילוח וגם תספורת. מנהג זה נוהגים חלק מעדות המזרח ורוב רובן של קהילות חסידיות (אשכנזים).

ישנם מנהגים אחרים (כולם מנהגים אשכנזים):

נוהגים את האיסור מראש חודש אייר (לא כולל ר"ח) עד שבועות, למעט ל"ג בעומר. כולל גם גילו ח וגם תספורת.

יש מנהג של בית בריסק (ידוע בעיקר בשם הגרי"ד סולוביצ'יק ואותו נוהג מו"ר הרב אהרן ליכטנשטין) תספורת אסורה מפסח עד ליל ל"ג בעומר, אך מותר להתגלח כל ערב שבת במשך ימי הספירה.

ישנו מנהג שנראה חדש יחסים - בעיקרון לא מתגלחים ולא מסתפרים מפסח עד שבועות, אך ישנם מועדים במשך ימי הספריה שבהם מותר להתגלח ולהסתפר והם: ראשי חודשים, ל"ג בעומר, יום העצמאות ויום ירושלים.

אלו הם עיקרי המנהגים. תברר מהו המנהג במשפחה ותנהג על פיו.

בברכה,

חיים דב בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן