גזל

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 24/08/06 15:43 ל באב התשסו

שאלה

אני גרה בפנימיה.

האם מותר להשמש במשהו של חברה כשהיא אינה בחדר אם ברור לי (וברור לי) שהיא תרשה לי להשתמש אם אני אבקש.

למשל אני צריכה עט דחוף, וברור שאם היא היתה היא הייתה מציעה לי להשתמש בו. וכו' . אני מדגישה שאם לא ברור שהיא תסכים אני לא אשתמש, אבל יש מקרים שברור שכן. האם זה בגדר גזל או שמותר להשתמש?.

תודה:)

תשובה

ב"ה

שלום רב

קודם כל צריך להיות ברור שאיסור גניבה חל גם על דברים פעוטי ערך,ושואל שלא מדעת נחשב לגזלן.

אמנם בדברים זולים שמנהג העולם שלא להקפיד עליהם כגון עט פשוט מותר להשתמש ללא רשות מפורשת ,וזאת בתנאי שבעל החפץ לא נמצא באיזור שאל"כ חובה לבקש ממנו רשות ותנאי נוסף שידוע שבעל החפץ אינו קפדן גדול.

בדברים יקרי ערך הדבר נתון במחלוקת הפוסקים[אפילו שברור לאדם בודאות שחבירו מתיר לו את השימוש].

להרחבה את יכולה לעיין בפניני הלכה ליקוטים ב' פרק ד'

בברכה

יזהר אשור
ישיבת הר ברכה